Henrik Lundqvist blev matchhjälte när Tre Kronor vann guld 2017, men missar nu VM 2018. Foto: Bildbyrån

Lundqvist ville till VM – tvingades avstå

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor tvingas klara sig utan Henrik Lundqvist.
Trots att stjärnmålvakten ville representera Sverige i VM.
– Får acceptera det, säger Henrik Lundqvist till SVT Sport.

På söndagskvällen meddelade Henrik Lundqvist att han inte kommer vara med i VM i Danmark, som för svensk del börjar den fjärde maj med match mot Vitryssland.

Efter tweeten utvecklar den svenske målvaktsstjärnan sitt beslut för SVT Sport.

– Jag har pratat med Grönborg (förbundskapten Rikard Grönborg) i två veckor för att se om man kan hitta energi, jag måste prioritera för att se till att jag är redo till nästa säsong, då finns det inte så mycket att vänta på längre, säger Henrik Lundqvist.

Och det han inte ska vänta på mer är att anpassa sig efter sitt knä.

– Jag hade läkarundersökning för några dagar sedan och då var det som jag hade befarat. Vi har ju haft koll på knät hela året men efter en MRI (magnetkamera) beslutade läkarna för att sätta en spruta i knät och försöka få ordning på det. Jag kan inte ha ett år till där jag känner att jag måste hålla på och anpassa massa bitar i uppladdningen.

36-årige Lundqvist, som blev matchhjälte för Tre Kronor i VM-finalens straffläggning mot Kanada, är givetvis besviken efter det uteblivna deltagandet i årets världsmästerskap.

– Det finns inte så mycket att göra och då får man acceptera det. Tre Kronor kommer att få ett bra lag men det funkar inte för mig den här gången tyvärr.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer