Tre Kronors Patric Hörnqvist. Foto: Bildbyrån

Patric Hörnqvist klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

Patric ”Bengan” Hörnqvist är klar för VM. Guldhjälten från förra året har tackat ja till VM i Bratislava enligt uppgifter till SVT Sport. 

New York Islanders Robin Lehner spikade igen och Pittsburgh blev utslaget ur Stanley Cup med 4-0 i matchserien. Nu kan SVT avslöja att Tre Kronor förstärks av en av världens bästa spelare framför mål i numerärt överläge. Patric ”Bengan” Hörnqvist ansluter till den svenska truppen som jagar sitt tredje raka guld.

Sedan tidigare har hans lagkamrat från Pittsburgh Evgenij Malkin tackat ja till det ryska laget som börjar ta form. VM i SVT ser ut att bli en riktig stjärnparad.

Hörnqvist gjorde 18 mål den här säsongen och bidrog med 2 när Tre Kronor vann VM-guld i Köpenhamn. Han blir tillsammans med Henrik Lundqvist en av de mest rutinerade och erfarna spelarna i detta annars så unga svenska lag. Värdefull rutin samt spetsegenskaper är vad landslagsledningen nu får in.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet