Tre Kronors fina VM-genrep – vann målfest i Globen

Sverige vann den första matchen i Carlson Hockey Game mot Ryssland med 6-4. Stor matchvinnare blev Loui Eriksson med två mål.

Tredje perioden

Den tredje perioden började som de två föregående när Loui Eriksson gjorde 5-2 med sitt andra mål för matchen, återigen assisterad av Elias Pettersson och Anton Lander.

Ishockey-VM

Kort efter Erikssons mål reducerade Michail Grigorenko till 5-3 genom en styrning.

Med två minuter kvar av matchen skickade Mario Kempe in 6-3 i tom kasse innan Tampa Bays storstjärna, tillika överlägsne poängligevinnaren Nikita Kutjerov gjorde 6-4 ur snäv vinkel.

Andra perioden

I den andra perioden gjorde Sverige mål direkt i powerplay när Elias Pettersson hittade in till Loui Eriksson som framför mål rakade in pucken fram till 2-1.

Efter tre minuter av den andra perioden var det dags igen när Marcus Krüger vispade in 3-1 efter en tilltrasslad situation framför mål.

Med halva perioden spelad reducerade Ryssland genom Sergej Andronov när Jacob Markström släppte en billig retur som Andronov kunde utnyttja.

I spel 5-mot-3 gjorde Philadelphia Flyers Oskar Lindblom 4-2 efter att Sverige fått passa runt pucken och hittat Lindblom framför kassen.

Första perioden

Sverige fick en smakstart när Joakim Nygård, till vardags i SM-semifinalisten Färjestad, tryckte in 1-0 bakom Andreij Vasilevskij efter bara 02.37 av den första perioden.

Med mindre än två minuter kvar spräcktes Jacob Markströms nolla när Alexander Jelesin fick pucken i slottet och med en riktig projektil kvitterade den svenska ledningen till 1-1 vilket är resultatet efter den första perioden.