Lara Stadler och Kennedy Marchment toppar poängligan – i dag möts deras lag i SDHL. Foto: Bildbyrån

HV71-Brynäs – se tidiga seriefinalen i SVT

Uppdaterad
Publicerad

HV71 mot Brynäs, ettan mot tvåan och en tidig seriefinal i SDHL. HV71 är det klart bästa hemmalaget med sex segrar på lika många matcher och vad gäller Brynäs är laget det bästa bortalaget med fyra segrar av fem möjliga. En toppmatch helt enkelt – och SVT sänder.

– HV71 har fått in otroligt många bra namn till ett redan solitt lagbygge. De ser ut att bli starka i år, med ett litet frågetecken kring målvakterna som måste prestera på en ännu högre nivå än förra året om man vill slåss om guldet, sa SVT:s expert Maria Rooth inför säsongsstarten.

HV71 är på väg att göra den bästa säsongen på länge och laget trivs extra bra på hemmaplan där det har blivit full pott, 18 av HV71:s 28 poäng har tagits hemma. Brynäs är nästan lika bra i sitt bortaspel, 14 av Brynäs 20 poäng har kommit i bortamatcherna.

Lagens suveräna ställning visar sig också i poängligan. De tre första kommer från HV71 och Brynäs.

Lara Stalder, Brynäs, toppar poängligan och har också gjort flest mål (9). HV71:s Kennedy Marchment, är tvåa och Sidney Morin trea.

Matchen kommenteras av Peter Jonsson och kan ses i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.