Tre Kronor kommer att firas i Stockholm 17.30 i dag. Foto: TT.

17.30: Tre Kronor firas på Sergels torg

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 17.30 blir det guldfest på Sergels torg i centrala Stockholm. Då kommer Tre Kronors guldhjältar, både spelare och ledare, att ta emot folkets jubel efter segern i VM-finalen mot Kanada.

Flyget från Köln har blivit två timmar försenat. Vad det innebär för tidsprogrammet återstår att se. Det finns punkter att stryka så det är inte säkert att det blir försenat vid Sergels torg.

Lagkapten Joel Lundqvist tycker det är viktigt att få fira ett guld med supportrarna:

Ishockey-VM

– Man vet att Tre Kronor betyder mycket för Sverige och svenska folket. Det är jätteviktigt att de känner att de är en del av det och kan vara stolta. Det tillhör att vinna en stor titel att få dela det med sina fans, sade han till TT inför guldmatchen.

Planen var från början att firandet skulle hållas i Kungsträdgården, ett stenkast från Sergels torg, men fick flyttas på grund av en bokning av Uefa inför finalen av Europa League mellan Manchester United och Ajax på onsdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet