Sverige besegrade Ryssland – får svårare motstånd i kvarten

Sverige besegrade Ryssland med 3-0 i den sista gruppspelsmatchen i U18-VM på hemmaplan i Örnsköldsvik. Och målvakten Hugo Alnefelt motade samtliga 20 skott.

– Det är jättekul att hålla nollan. Jag gillar att möta Ryssland, säger Hugo Alnefelt, till SVT Sport.

Efter en period spelad så var ställningen 0-0. Men Sverige var nära att ta ledningen när talangen Victor Söderström från blålinjen träffade ribban.

I den andra perioden fick nästa stora backtalang chansen för Sverige. Och den här gången gick pucken i nät när Philip Broberg hittade en lucka just över benskyddet på den ryska målvakten.

Och knappt 10 minuter senare så var det dags igen för småkronorna. Det var Oscar Lawner som med en minimal vinkel lyckades få in pucken efter att blivit snyggt framspelad av Lucas Raymond.

I den tredje perioden gjorde Simon Holmström det avslutande 3-0-målet när han snappade upp pucken i slottet och snärtade in pucken.

– Det är jättekul att hålla nollan. Jag gillar att möta Ryssland, säger målvakten Hugo Alnefelt till SVT Sport.

Svårare motstånd i kvarten

Genom segern tog Sverige andraplatsen i gruppen och får möta Tjeckien i kvartsfinal, ett på pappret svårare motstånd än vad som väntat om Sverige förlorat matchen. Vid förlust hade Sverige fått möta Vitryssland, som efter skrällsegrar mot Tjeckien och Finland knep andraplatsen i grupp A. Istället blir det nu Ryssland som ställs mot Vitryssland.

– Vi får scouta lite, och sedan är det bara att ladda om, säger Hugo Alnefelt om att det blev Tjeckien i kvartsfinal.