25:e målet för Nylander

William Nylander är i storform.

23-åringen satte sitt 25:e mål för säsongen när hans Toronto ställdes mot Florida i NHL-ishockeyn.

Svensken har nu gjort poäng i åtta matcher i rad.

Trots att William Nylander är inne i sin längsta NHL-poängsvit hittills var Torontospelaren uppenbart besviken efter matchen. I tredje perioden tappade Toronto en 3–1-ledning och förlorade till slut med 5–3 mot Florida.

– Vi dominerade under större delen av matchen, jag tycker att vi spelade bättre än dem, säger en missnöjd Nylander till journalister efter matchen.

Fyra mål i sista perioden

Det såg ut som att William Nylander kunde bli matchhjälte efter att ha satt ledningsmålet 2–1 i den andra periodens sista minut. Nylander stod placerad precis framför mål och kunde styra in pucken efter bland annat en framspelning av Andreas Johnsson.

Toronto drygade sedan ut ledningen till 3–1 i den sista perioden innan genomklappningen kom. Florida dundrade in tre mål på mindre än åtta minuter, och kunde sätta spiken i kistan med ett fjärde mål i matchens sista minut.

– Vi slappnade av och de utnyttjade chanserna, förklarar Nylander kollapsen och fortsätter:

– Vi tar med oss det som vi gjorde bra i den här matchen och går vidare. Det finns inget att vara upprörd över.

Florida förbi Toronto

Matchvinnare blev i stället Floridas Mark Pysyk, som satte sitt första NHL-hattrick, varav två av målen i den tredje perioden.

– Vi nådde inte upp till vår förmåga i de första två perioderna. Vi fick upp energin efter den andra perioden, säger Pysyk enligt nhl.com.

Florida har nu vunnit sju av sina senaste åtta matcher och går på målskillnad om Toronto i den östra konferensens hårda konkurrens om slutspelsplatserna.

William Nylanders poängsvit har pågått i åtta matcher. Inför den förra matchen, mot Ottawa, hade Nylander gjort mål i fem matcher i rad, men målsviten bröts och Nylander fick nöja sig med en assist.

Måltorkan blev dock kortvarig. Nylander har nu gjort 25 mål i vad som redan är hans målrikaste säsong hittills.