Sebastian Aho målskytt när Carolina vann

Finländske Sebastian Aho utsågs till en av matchens bästa spelare när hans Carolina tog hem segern i matchen mot Columbus, som slutade 3–1.

21-åringen kammade hem två poäng genom ett mål och en assist på bortaplan. Ahos 2–1-mål var det enda i andra perioden.

Målvakten Curtis McElhinney, som spelade i Columbus mellan 2013 och 2017, släppte in ett mål i första perioden men murade sedan igen helt och stoppade 31 skott på mål.

– Det var ett skönt sätt att få en seger. Det är skönt att få komma hit och göra ett bra första avtryck med klubben, sade McElhinney till espn.

Även 26-årige Carolina-spelaren Micheal Ferland gjorde ett mål och en assist i matchen.

Carolina och Columbus är två av de yngsta klubbarna i NHL. Medelåldern i Columbus är 25 år och 24 dagar, medan den i Carolina är 25 år och 243 dagar, twittrar NHL Public Relations.

I och med vinsten fick den nye tränaren Rod Brind'Amour sin första viktiga seger med laget, som i torsdags förlorade sin första match för säsongen mot New York Islanders efter förlängning.

Den ryske centern Andrej Svetjnikov, som valdes tvåa i draften 2018 efter svensken Rasmus Dahlin, fick sitt första poäng i matchen genom en assist till Jordan Martinook, som gjorde Carolinas första mål mindre än två minuter in i matchen.

Brandon Dubinsky stod för Columbus enda mål, som kom knappt 13 minuter in i första perioden.