Foto: BILDBYRÅN

Leksand förstörde festen på Hovet

Uppdaterad
Publicerad

Leksand gick segrande 3-1 ur mötet med AIK framför ett fullsatt Hovet.

Olle Alsing satte 1-0-målet och styrde upp defensiven i toppmötet.

– Vi vinner välförtjänt, säger Alsing till C More.

8 094 personer på läktarna och en fantastisk stämning.

På isen fick Leksand ner AIK på knäna sex minuter in i andra perioden när man spelade runt länge i powerplay. Till slut kunde Olle Alsing skicka in 1-0-målet bakom en skymd Linus Lundin i AIK-målet.

– Vi har ett bra powerplay, vi är i zon hela tiden så de är väldigt trötta där. Jag utnyttjar det, säger Alsing till Cmore. 

Frustrerat i AIK

26 sekunder senare var det dags igen. Mattias Ritola serverade Daniel Bertov till öppet mål med en läcker genomskärare och 2-0 var ett faktum. Men hemmalaget var rasande över att målet godkändes då Alex Friesen delade ut en till synes solklar crosschecking på AIK:s Filip Windlert i momentet före.

AIK jagade febrilt mål i sista perioden och med tre minuter kvar av matchen fick man utdelning. Windlert slog till från blå och Jesper Frödén styrde in 1-2-målet för hemmalaget.

Men i stället för kvittering kunde Martin Karlsson sätta 3-1 i öppen kasse när AIK plockat målvakten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.