AIK-spelare jublar Foto: Bildbyrån

AIK seriesegrare i hockeyallsvenskan

Uppdaterad
Publicerad

Genom en 4-1-seger borta mot Karlskoga så säkrade AIK seriesegern i hockeyallsvenskan och därmed också hemmaplansfördelen i den hockeyallsvenska finalen.

Segern var AIK:s fjärde raka, och formen ser ut att vara toppad, AIK har nu spelat in finfina 105 poäng på 50 matcher.

Samtidigt förlorade tvåan Oskarshamn borta mot Södertälje (2-1). Det gör att AIK nu håller ointagliga elva poängs avstånd ner till Oskarshamn med två matcher kvar att spela.

Oskarshamn behövde å sin sida poäng för att säkra sin plats i den hockeyallsvenska finalen, men får alltså vänta ytterligare en omgång på det, men med sex poäng ner till trean så bör Oskarshamn bli motståndare till AIK i den hockeyallsvenska finalen.

Vinnaren där (i bäst av fem matcher) ställs mot det sämsta laget i SHL, förloraren får spela i play off mot vinnaren i femlagsserien som skapas mellan lag 3 till 8 från hockeyallsvenskan. Vinnaren av den serien ställs i sin tur mot det nästsämsta laget i SHL, om en direktplats till nämnda högsta liga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.