Falk sjukskriven efter hjärtflimret - återgår som assisterande tränare när han kommer tillbaka

3 objekt

I går kväll segnade Nichlas Falk plötsligt ned under hyllningsceremonin där hans tröja hissades. Djurgårdslegendaren hade drabbats av akut hjärtflimmer och nu väntar utredning och medicinering. Han är nu sjukskriven på obestämd tid och kommer att återgå till att bli assisterande tränare när han blir frisk.

I går kväll meddelade Djurgårdens lagläkare Bengt Gustafsson att Falk drabbats av ett ”klassiskt blodtrycksfall”. Undersökningen på Södersjukhuset visade alltså att det handlade om hjärtflimmer som orsakat blodtrycksfallet, meddelade Djurgården på sin hemsida i natt.

Vid hjärtflimmer orkar inte hjärtat hålla blodtrycket uppe, vilket orsakade att Falk plötsligt svimmade.
– Det bara svartnade, sade Falk i en intervju i går.

Falk har fått stanna på Södersjukhuset under natten.
– Jag är fortfarande i chock, säger Falks hustru Gunnela till Hockeypuls.

Idag fungerar Falk som tränare för Södertälje SK i hockeyallsvenskan, där han så sent som i onsdags ledde laget för första gången som huvudtränare då laget tog sin första vinst, slog Modo borta med 2-1.

I kväll möter Södertälje Oskarshamn på hemmais, men Falk kommer inte att stå i båset och leda laget. Mot Oskarshamn kommer assisterande tränaren Dennis Bozic och skadade lagkaptenen Nicklas Grossmann att ha hand om laget från båset.

Ny tränare leder laget på söndag

– Det viktigaste i det här läget är Nichlas hälsa, säger Fredrik Gustavell, kommunikationsansvarig i klubben till TT.

Ulf Lundberg har anlitats som ny tränare för Södertälje. Lundberg har tidigare varit förbundskapten för det svenska U17-landslaget och kommer ansluta till Södertälje i helgen. Hans första match på det tre år långa kontraktet blir borta mot Vita Hästen på söndag.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.