Tjeckiska storstjärnan Alena Mills är klar för Brynäs. Foto: Bildbyrån

Alena Mills klar för Brynäs

Uppdaterad
Publicerad

Brynäs rustar ordentligt inför SDHL-säsongen. Idag presenterar de världstjärnan, tillika Tjeckiens lagkapten, Alena Mills.

– Jag är verkligen glad över att vara en del av Brynäs och ser fram emot att träffa alla i laget, säger tjeckiskan till klubbens hemsida.

Mills kommer senast från två säsongen i det kinesiska laget KRS Vanke Rays, som spelar i den ryska ligan WHL. Där har hon gjort 232 poäng på 243 matcher.

Hon har dessutom varit lagkapten i Tjeckiens landslag de senaste tio åren.

– Mills är en rutinerad tvåvägscenter som är grym på att teka och har ett bra skott. Hon är fysiskt stark vilket kommer vara till hennes fördel nu när SDHL inför mer fysiskt spel. En smart spelare med en grym karaktär och som kommer bidra med mycket både på och vid sidan av isen, säger sportchef Erika Grahm.

Brynäs föll mot Luleå i senaste finalserien av SDHL, och Mills hoppas kunna leda klubben till sitt första guld i historien.

– Brynäs har haft två framgångsrika säsonger och har varit så nära att vinna guld. Jag hoppas att kunna bidra på varje träning och match för att vi ska kunna ta det där sista steget som krävs för att ta oss hela vägen och få lyfta bucklan nästa säsong, säger Mills.

KLIPP: Jenny Antonsson om tacklingqar

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Markus Dahlberg/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.