Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Alex Ovetjkin jublar tillsammans med Rasmus Sandin. Foto: Alex Brandon

Alex Ovetjkin närmar sig Wayne Gretzky efter två mål – 56 mål kvar

Uppdaterad
Publicerad

Alex Ovetjkin gjorde två mål när hans Washington slog New Jersey med 6-2. Därmed har ryssen gjort 838 mål i NHL-karriären och närmar sig Wayne Gretzkys rekord på 894.

– Det var en viktig match för oss i kväll. Det var på sätt och vis en fyrapoängsmatch. Det viktigaste var att vi inte slutade att att spela i den tredje perioden, säger Ovetjkin till NHL.

Det var i just tredje perioden som Ovetjkin steppade upp. Han gjorde 3-1, passade fram till 4-1 och avslutade med att sätta 6-2 i powerplay i slutminuten.

Åtta mål senaste åtta matcherna

38-åringen har verkligen kommit igång. Han har nu gjort 16 mål under säsongen, varav åtta har kommit de åtta senaste matcherna. Han utökade sin poängsvit till nio matcher (8+5).

– Vi hade våra chanser framför allt i början av matchen. I två perioder tycker jag att vi var det bättre laget men blev frustrerade i den tredje. Det var inte tillräckligt bra helt enkelt, säger New Jerseys kapten Nico Hischier.

Coloradospelare i skuggan av Gretzkys rekord

Colorado slog Vancouver med 3-1 och gav NHL:s bästa lag dess tredje raka förlust. Nathan MacKinnon hade en assist och har nu gjort poäng alla sina 27 hemmatcher från starten av säsongen.

Även där har Wayne Grezky rekordet. Kanadensaren gjorde poäng de 40 hemmamatcherna med Los Angeles säsongen 1988-89.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

6 - 2

New Jersey Devils logo

New Jersey Devils

1-1, 1-0, 4-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 17232

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.