Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här vill Alexander Nylander inte svara på frågor om William Nylanders VM-nobb. Foto: SVT

Här vill inte Alexander Nylander svara på frågor om sin bror William

Uppdaterad
Publicerad

Härom dagen kom uppgifter från kanadensisk media att William Nylander nobbar VM-spel för att han inte vill vara orsaken till att hans bror Alexander petas.

I SVT:s studio fick Alexander Nylander frågor om detta – men ville inte svara.

– Klart att det har varit mycket om det, säger han.

William Nylanders vara eller icke vara i ishockey-VM har varit en het snackis den senaste veckan. En som har fått känna på det är hans lillebror Alexander Nylander som tillhör Tre Kronors trupp.

Forwarden har haft en rätt tung turnering så här långt. Han har gått från att spela i förstakedjan till att få spela som extraforward.

Ishockey-VM

När det stod klart att William inte kommer till Finland för att spela VM så kom det uppgifter från Chris Johnston, en hockeyjournalist för kanadensiska TSN, att han inte gör det för att han inte vill ta speltid från sin bror.

I lördags undvek Alex Nylander media efter matchen mot Frankrike, men efter segern mot Danmark medverkade han i SVT:s studio och fick frågor om sin bror.

Se intervjun med Alexander Nylander i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet