Alexander Nylander i Buffalotröja. Foto: Bildbyrån

Alexander Nylander till Chicago – ”Jag trodde jag skulle spela i NHL tidigare”

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Nylander gick till Buffalo Sabres som åtta och första svensk i draften 2016. Sedan det har karriären inte riktigt tagit fart och trejdas han till Chicago Blackhawks.

– Buffalo, den sortens grejer, tillhör det förflutna nu. Det är klart att jag trodde att jag skulle spela NHL tidigare än vad jag gjort, säger han enligt AP.

Det fanns stora förväntningar på Alexander Nylander i Buffalo och i april 2017 gjorde han NHL-debut, men sedan dess har det bara blivit 19 matcher och sex poäng.

Den nu 21-åriga talangen har inte lyckats hålla en jämn nivå och har även dragits med skador. Därför är han nu del i en bytesaffär som tar honom till Chicago medan den finländska backtalangen Henri Jokiharju går motsatt väg.

– Nu är jag bara väldigt glad och jag ser fram emot att bli en del av Blackhawks organisation. De är väldigt bra på att utveckla spelare, så de vet faktiskt vad de gör, säger han om klubben där pappa Michael Nylander spelade 1999–2002.

Chicago missade slutspel den gångna säsongen.

– Han är en av få spelare som kan skapa chanser från ingenting. Han kan dansa runt med pucken i offensiv zon, säger general manager Stan Bowman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.