Alexander Steen gjorde mål och blev skadad när St Louis mötte Calgary. Foto: John Woods/AP/TT

Alexander Steen målskytt för St Louis – och skadad

Alexander Steen gav St Louis ledningen mot Calgary och lade grunden till segern.

Men han skadades lite senare.

Skadans allvarsgrad är dock oklar.

Efter mindre än sex minuters spel gav Alexander Steen St Louis ledningen mot Calgary med ett vasst direktskott.

Men trots målet, och trots att de regerande Stanley Cup-mästarna vann med 5–4 efter straffar, så var det inte enbart glada miner för den svenske veteranen efter matchen.

”Kunde inte spela”

I slutet av den andra perioden tvingades han nämligen avbryta matchen på grund av en skada på underkroppen.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, han sa bara att han inte kunde spela mer. Vi får se vad läkarna säger efter undersökningen i morgon, sade tränaren Craig Berube till den samlade mediekåren efter matchen.

Det var andra matchen i rad som en svensk skadades för St Louis. I går ådrog sig nämligen Oskar Sundqvist en underkroppsskada när laget mötte Vancouver. Därför var inte han med i går. Det är oklart hur länge han blir borta.

Dessutom tvingades målvakten Linus Ullmark kliva av skadad i Buffalos förlust mot Ottawa.

KLIPP: Här kliver Ullmark av skadad i Buffalos förlustmatch