Alexander Younan är klar för allsvenska nykomlingen Västerås, erfar SVT Sport. Foto: Bildbyrån

Backtalangen lämnar SHL

Uppdaterad
Publicerad

Rögles talangfulle back Alexander Younan, 21, väljer Västerås.

Enligt uppgifter till SVT Sport är han klar för den allsvenska nykomlingen.

Kontraktet sträcker sig över en säsong.

HV71-produkten Alexander Younan gjorde succé i Vita Hästen för ett år sedan. Därefter skrev han på ett tvåårskontrakt med SHL-laget Rögle. Han snittade nästan 19 minuters istid per match och spelade första backpar under hösten tills en skada höll honom borta under några veckor.

Efter en turbulent säsong med tränar- samt sportchefsbyte och allmän rörighet, inte minst för en ung talang, så byter nu Younan miljö.

Uppgifter säger att Younan behöver kontinuitet för att fortsätta utvecklas. Nu står det klart att han bryter med Ängelholmsklubben och är i stället klar för spel i allsvenskan och nykomlingen Västerås, enligt vad SVT Sport erfar.  Det rör sig om ett ettårigt kontrakt.

Den 21-årige backen gjorde sju poäng (3+4) på 46 SHL-matcher under den gångna säsongen, och tackade enligt uppgifter nej till ett kontraktserbjudanden i finska Liiga.

I Västerås väntas han bli en av de bärande backarna precis som han var för två år sedan i Norrköpingsklubben Vita Hästen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.