”Allt går min väg just nu”

Uppdaterad
Publicerad

Kanadensiska forwarden Anthony Mantha har fått en flygande start på VM, efter fem matcher är han VM:s bästa målskytt och poängmässigt bäst i det kanadensiska laget.

– Allt går min väg just nu, jag vill bara fortsätta och hjälpa det här laget att vinna, säger Mantha till SVT Sport.

Mantha har gjort sju mål och fyra assist under de inledande fem matcherna och han njuter av att spela VM.

– Det här är den bästa hockeyn bortsett från slutspelet (Stanley Cup red. anm). Jag har inte haft chans att spela i slutspel men att vara här är nästan samma sak. Du lär dig och ser hur de andra jobbar och det är en fantastisk turnering.

Ishockey-VM

Den kanadensiska stjärnan gjorde bland annat ett drömmål mot Tyskland i lördags.

Förbättrat sitt försvarsspel

Mantha draftades 2013 i första rundan av Detroit Red Wings som 20:e spelare totalt i NHL-draften. I år gjorde han sin andra fulla säsong i Detroit. En handskada gjorde att han missade 15 matcher i rad men 24-åringen stod ändå för sin bästa säsong hittills i NHL med 25 mål och 48 poäng totalt på 67 matcher.

– Många tror att jag bara kan skjuta pucken men jag anser att jag är en bra spelfördelare också. Jag har utvecklat mitt försvarsspel. Det har varit lite sämre tidigare och något jag jobbat hårt på, så det blir bättre och bättre, säger Mantha till SVT Sport.

Möt kanadensiska stjärnan i ett längre reportage.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM

Mer i ämnet