• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Foto: Bildbyrån

Alsenfelt efter uppbrottet: ”Det får stå för Malmö – har kontrakt till 2023”

Uppdaterad
Publicerad

Malmö Redhawks bröt kontraktet med långvarige målvakten Oscar Alsenfelt.

Ett beslut som klubbprofilen inte var beredd på.

– Jag blev förvånad och har ägnat de senaste dagarna åt att försöka samla tankarna, säger Alsenfelt till SVT Sport. 

Oscar Alsenfelt har mer eller mindre blivit synonym med Malmö Redhawks. 34-åringen är fostrad i klubben och har tillbringat större delen av sin seniorkarriär i Skånelaget. Han har varit en av SHL:s bästa målvakter under 2010-talet och utsågs 2017 till hela ligans bästa målvakt.

Men i förra veckan kom beskedet att Malmö bryter med Alsenfelt – trots ett år kvar på kontraktet. Pressmeddelandet var kort och det nämndes att parterna diskuterade en framtida tjänst i föreningen. 

– Det får stå för Malmö, just nu har jag kontrakt till 2023, säger Alsenfelt till SVT Sport. 

Alsenfelt säger att det var Malmö som ville bryta kontraktet. 

– Jag blev förvånad och har ägnat de senaste dagarna åt att försöka samla tankarna. Förvånad är väl ordet.

Känner man sig ouppskattad?

– Nej, det skulle jag inte säga. Det är jättemånga fans som har hört av sig och många av mina lagkamrater som jag har spelat med de senaste åren har hört av sig. Det har jag blivit väldigt glad över. Det är ingen kul situation men det har ändå kommit något fint ut av det. Det är många som har hört av sig och sagt att man är uppskattad. Det är någonstans spelarna som man spelar med och fansen som man vill ska uppskatta det man gör och den kärleken från dem har jag verkligen känt, säger han. 

Men känner man sig ouppskattad av klubbledningen? 

– Hur pass mycket de uppskattar mig är en fråga du får ställa till dem.

Alsenfelt har tidigare sagt att det är Malmö han vill spela i och att han vill vara med att ta klubben framåt. Men efter förra veckans besked är situationen oklar.

– Jag är inte riktigt klar i min process i det här som har hänt. Jag har valt att säga till min agent att jag har valt att inte ta ställning till de bud som finns. Jag måste låta det sjunka in och komma fram till vad jag vill göra, säger han. 

De här buden, är det i Sverige och utomlands?

– Vet inte exakt vilka klubbar det är. Jag och agenten ska ha ett möte på måndag och sätta oss ner. Just nu har jag semester och jag vill koppla bort. Jag vet inte exakt, det är lite här och var.

ARKIV (10 mars): Nära kvalplats – då vann Malmö med 7-0

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.