Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Amerikanska stjärnan: ”Glad att jag slipper möta honom”

Uppdaterad
Publicerad

USA och Sverige är klara för kvartsfinal och obesegrade hittills under VM. Nu gör de upp om gruppsegern.  

– Alltid ett av de bästa lagen. Jag har mött dem i många finaler och de har många skickliga spelare, säger Rocco Grimaldi som är poängbäst i det amerikanska laget.

USA har inte tappat poäng i VM hittills, en milstolpe för laget. Bara ett amerikanskt VM-lag har tidigare inlett med sex raka segrar –  bronslaget 2018 med lagkapten Patrik Kane i spetsen. 

Alex Tuch, assisterande lagkapten, har guld som mål och ser fram emot dagens match mot Tre Kronor.

– De är skickliga, motiverade och vill vinna. De har många duktiga spelare som jag ser fram emot att möta, säger Tuch till SVT Sport 

”Förbättrar våra chanser” 

Tuch gjorde i år sin bästa NHL-säsong hittills, 79 poäng på 74 matcher för sitt Buffalo Sabres. Han hyllar Rasmus Dahlin och erkänner att det är dubbla känslor kring att lagkamraten inte är på plats i Tammerfors. 

– Han kommer säkert messa före eller efter matchen. Trist att han inte kunde vara med i år men jag gissar att det förbättrar våra chanser. Jag är glad att jag slipper möta honom, säger Tuch med ett leende. 

Förutsättningar 

USA är en poäng före Sverige inför sista matchen, men det räcker med en två-poängare för Sverige för att gå om i tabellen. I så fall hamnar båda lagen på 19 poäng, men inbördes möte skiljer till Sveriges fördel.

Vilka lag som möts i kvartsfinal står klart först ikväll när gruppspelet är avslutat.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.