Anders Nilsson i Ottawa-målet Foto: TT Nyhetsbyrån

Anders Nilsson bakom Ottawas seger

Varken Henrik Lundqvist eller Mika Zibanejad spelade när New York Rangers inatt åkte på en tung förlust hemma mot Ottawa (2-6).

Rangers finske talang, Kaapo Kakko, gav visserligen hemmalaget ledningen med matchens första mål, men sen gjorde gästerna de näst följande fem där Jean-Gabriel Pageau blev tvåmålsskytt.

Lundqvists vikarie Alexander Georgiyev hade ingen kanondag. Hyllad blev istället Ottawas svenske målvakt Anders Nilsson som gjorde 32 räddningar på 34 skott.

Det blev målrikt både när Nashville gästade Detroit precis när Boston tog emot Pittsburgh.

Både Nashville och Boston vann sina matcher och gjorde sex mål var.

Detroit tog tidigt ledningen i mötet med Nashville och höll ställningen 1–0 första perioden ut.

Forsberg slog till

Filip Forsberg är tillbaka med besked efter skadan. Nashville-stjärnan gjorde mål när Detroit besegrades med 6–1.

– Det är i första hand för att göra mål jag är här, så det känns ju bra att se en puck gå in igen, säger han.

Detroit tog tidigt ledningen i hemmamötet med Nashville och hade 1–0 efter första perioden.

Men i den andra dundrade Nashville på med fem mål, varav två av Matt Duchene och varsin assist för Mattias Ekholm och Filip Forsberg. I tredje perioden utökade Forsberg till 6–1.

Det var hans första mål efter skadan på underkroppen som gjorde att han var borta i drygt två veckor.

– Lite ringrostig hinner man väl bli när man är borta såpass länge, men det känns bättre och bättre för varje match, säger Forsberg till Aftonbladet.

– Det är framför allt för att göra mål jag är inne på isen så det är klart att det känns bra att se en puck gå in igen.

Målvakten Pekka Rinne räddade 23 skott och noteras även han för en assist.

Marchands svit 13 matcher

Även Boston gjorde sex mål, mot Pittsburgh på hemmaplan. Den matchen slutade 6–4.

– När vi var starka i vår zon defensivt och fick ut puckarna snabbt så fick vi fler möjligheter, säger Brad Marchand enligt nhl.com.

Han har med två mål och tre assist mot Pittsburgh gjort poäng i 13 raka matcher (tio mål och 18 assist). Kedjekompisen David Pastrnak gjorde ett mål och en assist och har gjort poäng i tolv raka matcher. Pastrnak leder NHL:s poängliga, en poäng före Marchand.

Pittsburgh hämtade i kapp ett 0–3-underläge och ledde inför avslutande perioden med 4–3.

– Vi kom upp till 3–0, då plockade de av sin målvakt och vi lutade oss tillbaka lite. Men vi är ett bra lag och vi omgrupperade i tredje och fixade det, säger Marchand.

– Det är trots allt ordinarie säsong, det spelar ingen roll hur man vinner. Man måste bara vinna.

Från i går: Se 19-årige svenskens första NHL-mål