Foto: Bildbyrån.

Andrew Gordon – från målskytt till syndabock

Uppdaterad
Publicerad

Linköping föll på straffar mot HV71 efter att Linköpings forward Andrew Gordon gick från målskytt i första perioden, till att bli utvisad med matchstraff i andra perioden.

Linköping med sin uppåtgående formkurva med tre vinster på de tre senaste matcherna fick se i kväll se sin svit bruten.

Andrew Gordon gjorde Linköpings mål i första perioden men kom i andra perioden till att bli syndabock. Gordon blindside-tacklade Sebastian Wännström och drog på sig matchstraff samt en fem minuter lång utvisning.

HV71 lyckades inte göra mål på sitt långa powerplay och efter tre spelade perioder stod det 1-1 i matchen. Inte heller på förlängning lyckades något av lagen göra mål utan Andrew Calof för HV71 fick tillslut sätta den avgörande straffen för gästerna, 4–3.

”Ingen vacker tackling”

– Vi kom inte ut alls bra i första och ville göra det bra i andra och kom ut hårt. Sedan får vi ett långt powerplay och det var katastrof. Vi har haft det lite tungt i powerplay och det är uppförsbacke där. Jag tittar på tacklingen nu och den är inte vacker, sa HV:s David Ullström till C More.

Redan i morgon har Linköping chans på revasch då lagen möts igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.