Anton Forsberg höll säsongens första nolla. Foto: TT

Anton Forsberg höll säsongens första nolla

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Anton Forsberg i Ottawas mål höll nollan och säkrade en övertygande seger för sitt lag mot Columbus i NHL-ishockeyn natten mot onsdag.

– Det var bra för självförtroendet, säger Forsberg enligt Ottawa Sun.

Anton Forsberg storspelade i Ottawas mål och stoppade samtliga 22 skott som Columbus hade på mål. Det var första gången den här säsongen som 30-åringen från Härnösand höll nollan och andra gången under hans NHL-karriär.

Ottawa vann till slut med övertygande 4–0 mot Columbus som kunde notera sin åttonde förlust i rad.

Ottawas 20-årige tysk Tim Stützle, som gjort fem mål de sista sex matcherna, gick efter dagens match hem med ett mål och en assist. Han var kritisk mot sin insats i första perioden.

– Jag var hemsk i första, det är en sak som är säker. Vi hade några dåliga kontringar, speciellt vår kedja, men vi fortsatte att försöka spela bättre i andra och tredje perioden och jag tycker att alla gjorde ett fantastiskt jobb, sa Tim Stützle.

NHL

Ottawa Senators logo

Ottawa Senators

4 - 0

Columbus Blue Jackets logo

Columbus Blue Jackets

0-0, 3-0, 1-0
Canadian Tire Centre, Ottawa
Publik: 14457

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.