Mantas Armalis räddar ett skott mot HV71 Foto: Bildbyrån

Armalis fixade tre poäng för Skellefteå

Mantas Armalis blev matchvinnare för Skellefteå när laget vann mot HV71 med 3-1. Avgörandet kom inte förrän i den tredje perioden då Skellefteå hittade nätet två gånger om.

– Det vi vinner på är att vi spelar så bra i boxplay, vi fick väldigt många minuter emot oss, säger Mantas Armalis till Cmore.

Det var HV71 som inledde matchen starkast, och var det spelförande laget fram tills att Skellefteå fick chansen i powerplay med fem minuter kvar av den första perioden. I följande spel fem mot fyra för Skellefteå kom sedan deras första skott på mål genom Emil Djuse, som även resulterade i 0-1 för gästerna.

I den andra perioden var inte HV71 lika spelförande som i den första, men trots det kom utdelningen för hemmalaget. Det var Mattias Tedenby som vände spelet, men han lyckades inte få pucken förbi Mantas Armalis. Men det gjorde Markus Ljungh som kämpade in returen i mål.

Två matchstraff

Den tredje perioden blev en annorlunda sådan.

Skellefteå drog på sig två matchstraff, och gjorde lika många mål. 1-2 kom i spel fyra mot fyra genom Joakim Lindström efter att Mattias Tedenby åkt ut för en utvisning under det fem minuter långa powerplayspelet. 1-3 gjordes fem minuter senare genom Albin Eriksson på straff.

En av matchhjältarna för Skellefteå var målvakten Mantas Armalis som endast släppte in ett mål och hade en räddningsprocent på 96,77. Och Armalis hade inte svårt att hålla sig varm i matchen med tanke på hur mycket boxplay det blev för Skellefteå.

– Man håller sig inne i matchen hela tiden. Det är klart att det alltid är skönt. Men jag tycker även att HV gör ett bra jobb framför mål. Jag får dålig sikt på vissa av skotten och det var bra styrningar som gör att det blir lite jobbigare, men vi lyckades reda ut vågorna, säger han till Cmore.