Arvidsson tvåmålsskytt i Nashvilles överkörning

Nashville har fått upp tempot och stormar mot slutspel.

Under tisdagsnatten besegrade man Tampa Bay med hela 7-2.

Viktor Arvidsson är het och stod för två mål och en assist.

– Jag gillar att göra skillnad, säger Arvidsson som gjort fyra mål senaste fem matcherna.

Redan i den första perioden satte Nashville tonen hemma mot Tampa Bay.

Colton Sissons inledde målskyttet efter sex minuters spel och när Viktor Arvidsson sju minuter senare avslutade en kontring genom att göra sitt första mål i matchen, stod det 3-0.

Vacker framspelning

Efter en mittperiod som slutade 1-1 inledde Arvidsson målskyttet i den tredje. Backen Roman Josi fick pucken nere vid en av de egna tekningscirklarna, tittade upp och via en vacker passning frispelade han svensken vid offensiv blålinje.

Arvidsson i sin tur var klinisk och satte dit 5-1 efter att ha åkt ifrån sin landsman, Victor Hedman. Matchen slutade 7-2 och två poäng till Nashville innebär att man stärkte sin slutspelsplats i Central Division efter 44 spelade matcher.

Detta var Arvidssons sjunde och åttonde mål för säsongen. Kusmarksonen som fyllde 28 häromdagen, står hittills noterad för åtta mål och 13 assist på 42 spelade matcher. Fyra av målen har kommit på de fem senaste matcherna.

– Jag har varit snabb i år. Jag läser spelet bättre och kan komma fri så att försvararna kan rycka in. Jag gillar att göra skillnad, säger Arvidsson efter segern.