Luleås Emil Larsson jublar efter sitt 2-0 mål. Foto: Bildbyrån

Åttonde raka segern på bortaplan för Luleå

Luleå vann derbyt mot Skellefteå med 2-0. Det var lagets åttonde raka seger på bortaplan.

Luleå har inte förlorat på bortaplan i SHL sedan den 26 december. Då förlorade laget med 5-3 mot Frölunda. Laget förlängde sin segersvit på bortaplan till åtta raka segrar i derbyt mot Skellefteå.

Robin Kovacs gav bortalaget ledningen elva minuter in i den första perioden. Skellefteå var nära att kvittera när Albin Lundin sköt, och jublade för mål. Men det visade sig att pucken aldrig gick över mållinjen. Istället kom 2-0 till bortalaget efter ett mönsteranfall som Emil Larsson avslutade med ett stenhårt skott.

Skellefteå reducerade till 1-2 i tredje perioden genom Oscar Möller men mer spänning än så blev det inte, matchen slutade 2-1 till Luleå.

Med nio matcher kvar av grundserien är Luleå tvåa i tabellen, en poäng efter Färjestad.

Inte med förlusten för Skellefteå. Veteranen Jimmie Ericsson tvingade utgå med avskuren hälsena.