Frölundas Stefan Elliot jublar tillsammans med lagkamrater efter sitt 2-1-mål. Foto: Bildbyrån

Frölunda vände efter tidigt underläge

Uppdaterad
Publicerad

Med minuten kvar krutade Nicklas Lasu in 3-1 för Frölunda i det tomma djurgårdsmålet. Det gav 1-0 i åttondelsfinalen som spelas i bäst av tre matcher.

– Vi är redo för en lång vår, säger Lasu.

I fredags spelade Frölunda klart grundserien och i dag var slutspelet igång. En eventuell sista final spelas 15 maj.

– Det var en slutspelsmatch med känslor och skönt att vara igång med slutspelet, säger Mats Rosseli Olsen till C More efter den rättvisa segern. Gästerna vann exempelvis skotten med 36-19, vilket ger en indikation till hur det såg ut på det öde Hovet. Från halva första perioden var det Frölundas match. 

Med en halv sekund kvar av andra perioden drog Stefan Elliott iväg ett handledsskott i powerplay som letade sig in bakom den skymde djurgårdsmålvakten Mantas Armalis för 2-1, vilket blev matchavgörande.

Drömstart för Djurgården

Djurgården tog ledningen redan efter två minuter när Tom Nilsson slog till med ett hårt distansskott efter Dick Axelssons passning. Pucken smet in vid den bortre vänstra stolpen. 

– Det händer inte så ofta så det var roligt att trycka dit den, säger Nilsson, som har ett förflutet i Frölunda, efter säsongens andra mål.

I mitten av andra perioden fick Frölunda till slut utdelning och efter stort tryck styrde Mats Rosseli Olsen upp pucken i mål för 1-1 efter en skottpassning från Mattias Norlinder uppe vid blå. Det var många spelare framför den skymde djurgårdsmålvakten Mantas Armalis.

– Jag försökte hålla fram klubban, tror inte djurgårdsbacken såg något, och lyckades styra in den. Det var kul, säger norrmannen.

Senaste djurgårdsvinsten mot Frölunda i en slutspelsserie var för 27 år sedan

Frölunda har fyra raka segrar i en slutspelsserie mot Djurgården som inte vunnit mot göteborgarna sedan 1994. Senaste gången var finalen 2019.

– Frölunda tuggade lite hård skridskoåkning på oss, där tog vi stryk, och får många turnovers på oss. Vi gjorda inga mål i powerplay medan de gjorde mål i sitt. Det var den lilla skillnaden mellan lagen, säger Djurgårdens tränare Robert Ohlsson.

SHL

Djurgårdens IF logo

Djurgårdens IF

1 - 3

Frölunda HC logo

Frölunda HC

1-0, 0-2, 0-1
Hovet, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.