Loui Eriksson tackar ja till VM. Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Loui Eriksson klar för VM

Uppdaterad
Publicerad

En målskytt av rang ansluter till Tre Kronors VM-trupp. VM-guld-hjälten från 2013 Loui Eriksson är klar. Vancouverstjärnan förstärker ett redan starkt svensk lag enligt uppgifter till SVT Sport.

Han är en av svensk ishockeys mest utpräglade målskyttar. Han spelade World Cup för Sverige 2017 och har ett OS-silver från 2014 i Sotji. Nu kan SVT Sport avslöja att han blir nästa i raden av svenska stjärnor att ansluta till VM-truppen.

Loui Eriksson producerade 11 mål och 18 assist den här säsongen men kom igång på slutet och visade att han fortfarande håller hög klass i NHL som produktiv spelare. Uppgifter till SVT Sport gör också gällande att Oliver Ekman Larsson sagt ja till spel.  Oliver Ekman Larsson som alltid tackar ja till landslagsspel och har två raka VM-guld med Tre Kronor. Det senaste 2018 i Danmark, Köpenhamn.

Sedan tidigare har SVT Sport avslöjat att Jesper Bratt och Oskar Lindblom tackat ja till spel. Vi har också berättat att Mika Zibanejad tackat nej till spel på grund av skada.

Här är spelarna som tackat ja till VM

Henrik Lundqvist, New York Rangers

Jacob Markström, Vancouver Canucks

Adam Larsson, Edmonton Oilers

Erik Gustafsson, Chicago Blackhawks

Robert Hägg, Philadelphia Flyers

Oliver Ekman-Larsson, Arizona Coyotes

Oskar Lindblom, Philadelphia Flyers

Elias Pettersson, Vancouver Canucks

Adrian Kempe, Los Angeles Kings

Marcus Krüger, Chicago Blackhawks

Loui Eriksson, Vancouver Canucks

Mario Kempe, Arizona Coyotes

Jesper Bratt, New Jersey Devils

Källa: Svenska ishockeyförbundet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.