Foto: Bildbyrån

Bäckström bakom storsegern

Uppdaterad
Publicerad

Firma Nicklas Bäckström och Alex Ovetjkin låg bakom det mesta när regerande mästaren Washington slog Carolina med hela 6-0 på hemmais.

– Vi var inte nöjda med matcherna vi spelade i Carolina. Nu spelade vi ”Caps”-hockey. Vi hjälptes åt med allt, arbetade tillsammans och det gav resultat, sa svensken efteråt. 

Bäckström, som blev utnämnd till matchens lirare, gjorde både 1-0 och 2-0. Det första målet kom efter 7.33 i numerärt överläge där han slog in en retur på ett eget skott.

Mot slutet av mittperioden fick vi sedan se det fina samarbetet mellan svensken och Alex Ovetjkin. Ryssen skrinnade fram på högerkanten och skicka in en perfekt macka till Bäckström som satte dit 2-0-pucken.

Sedan passade även Bäckström fram till 3-0-målet och i slutet fanns han med och assisterade till Ovetjkins 6-0-mål.

– Bäckström var inne på fyra av de sex målen. Han kan göra allt – spela bra defensivt, skapa målchanser och även vara en vass avslutare. I kväll gjorde han en lysande match, sa tidigare NHL-spelaren Scott Hartnell i NBC Sports,  enligt Expressen.

Nu leder Capitals matchserien med 3-2 och är därmed bara en match ifrån att ta sig till kvartsfinal.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

6 - 0

Carolina Hurricanes logo

Carolina Hurricanes

1-0, 2-0, 3-0
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.