Bäckström: ”Äntligen spelar vi hockey på samma sätt som vi festar”

Publicerad

100 000 människor hade tagit sig ut för att fira i Washington DC igår. Skälet? Stanley Cup-segern förstås. Och några av de som festade mest var lagkapten Alex Ovetjkin och svensken Nicklas Bäckström.
– Vi är Stanley Cup-mästare!!!, skrek Ovetjkin, som festat hårt allt sedan bucklan bärgades i fredags morse.

Tusentals rödklädda fans kantade gatorna när laget i en kortege tog sig igenom DC på bussar. Vä framme vid the National Mall klev spelarna up på en scen – där väntade mer hyllande och spelarna fick chansen att tacka fansen.

– Jag vill bara tacka er alla. Det här är något som vi drömt om sedan vi var barn och att se er komma ut hit och fira med oss. Vi är absolut ingenting utan er så tack så mycket. Äntligen spelar vi hockey på samma sätt som vi festar – det är bra!, sa Bäckström från scenen.

Firandet är stort i huvudstaden eftersom det var riktigt länge sedan något lag i någon av de fyra stora lagsporterna vann något. Capitals Stranley Cup var den första titeln av ett lag från Washington sedan Redskins vann NFL 1992.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer