Foto: Bildbyrån

Bäckström räddade poäng och missade straff

Uppdaterad
Publicerad

Nicklas Bäckström räddade en poäng i NHL-ishockeyn när han kvitterade för Washington med knappt 90 sekunder kvar av matchen mot Florida.

Bäckström smög fram framför målet och petade in en fin pass från Lars Eller med klubban när Washington tagit ut målvakten, och laget dessutom spelade i powerplay.

Målet är svenskens andra för säsongen, och innebar ställningen 5–5 vid slutsignal. Christian Djoos hade tidigare i matchen noterats för en assist.

Förlängningen slutade mållös och i straffskjutningen vände lyckan för Bäckström, som missade den avgörande straffen.

Florida bröt i och med matchen sin förlustsvit och tog säsongens första seger.

Forsberg målskytt

I Calgary fortsatte Filip Forsbergs målskörd. Hans 5–3-mål för sitt Nashville med hjälp av backhanden i tom målbur fastställde slutresultatet.

Det är tredje matchen i rad som Forsberg gör mål och hittills under säsongen har han noterats för poäng i fem av sex matcher.

Förutom målet stod Forsberg också för en assist och han leder fortsatt både interna målligan och poängligan i Nashville.

NHL

Washington Capitals logo

Washington Capitals

5 - 6

Florida Panthers logo

Florida Panthers

1-4, 3-1, 0-1, 0-0, 0-1
Capital One Arena, Washington
Publik: 18506

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.