Nicklas Bäckström i Washington. Foto: Bilsbyrån

Bäckström skänker 75 000 till moderklubben

Publicerad

NHL-proffset Nicklas Bäckström spelar till vardags i Washington Capitals. Men han har inte glömt var han fostrades som hockeyspelare. Som tack skänker han sin VM-bonus till Valbo HC.

När Sverige vann hockey-VM i maj fick alla spelare en bonus på 75 000 kronor från Svenska ishockeyförbundet. Nu har Nicklas Bäckström skänkt hela summan till sin modersklubb Valbo HC.

– Det var ett självklart val för honom. Det är Nicklas högsta önskan att kunna vara med och bidra till Valbo HC genom att skänka de här pengarna, säger pappan Anders Bäckström till Gefle Dagblad.

NHL-proffset kunde själv inte komma till Valbo för att lämna över checken men pappa Bäckström var på plats i ishallen Nickback Arena, som uppkallats efter sonen, på lördagen för att lämna över checken.

– Han har många roliga minnen härifrån. Han har varit här många timmar på fritiden och nött och dessutom spelat många matcher. Det gjorde han även innan ishallen byggdes och klubben betyder mycket för honom, säger han.

Pengarna går till ungdomar

Pengarna kommer bland annat att gå till ungdomsverksamheten enligt Valbo HC:s sportchef Magnus Eriksson.

– Vi har tänkt på att skapa ett ungdomsrum bredvid kafeterian till exempel, säger han och fortsätter:

– Först och främst riktar vi ett stort tack till Nicklas. Det visar vilket hjärta han har för moderföreningen. Det är jättestort för oss att Nicklas är med och bidrar och det betyder jättemycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer