Nicklas Bäckström, till höger, är redo att spela för sitt Washington i NHL igen. Foto: TT.

Bäckströms glädjebesked – tillbaka från skada

Uppdaterad
Publicerad

Washington har fått klara sig utan Nicklas Bäckström i åtta matcher.

Men nu är svensken redo för spel igen.

– Jag är redo att köra, säger 32-åringen och ger klartecken för mötet med Columbus på måndag.

Det var den 18 november, i 5–2-vinsten mot Anaheim, som Nicklas Bäckström drog på sig en överkroppsskada.

Den svenske stjärncentern har sedan dess inte varit tillgänglig för spel och missat hela åtta matcher för Washington i NHL.

Men när Stanley Cup-mästarna från säsongen 2017–2018 natten till tisdagen, svensk tid, tar emot Columbus i den amerikanska huvudstaden är ”Bäckis” tillbaka i spel igen.

Det bekräftar han för flera medier efter söndagens träningspass.

”Vi tar de poäng som vi behöver”

– Jag är redo att köra. Jag känner mig som den där killen i ”Mighty Ducks”. Jag vaknade upp utan smärta, säger spelaren till kanadensiska TSN och syftar på karaktären Adam Banks som i den nämnda filmen gör comeback på isen efter en handledsskada.

Washington har dock klarat sig bra även utan Bäckström och vunnit sex matcher i svenskens frånvaro. Laget har tagit flest poäng av alla (49) i NHL den här säsongen med 22 vinster på 31 matcher.

– Som läget är nu har vi spelat bra hockey och vi tar de poäng som vi behöver. Det är fortfarande tidigt på säsongen så vi måste bara fortsätta att bygga. Vi är ett lag som bygger för det som komma skall, säger Bäckström som den här säsongen har spelat 23 matcher och gjort 18 poäng, fyra mål och 14 assist.

I DAG: Rangers målvakt stekhet – andra nollan på en vecka

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.