Malmö är en av klubbarna som permitterat spelare. Foto: Bildbyrån

Bekräftar: Malmö pausar all verksamhet

Uppdaterad
Publicerad

Malmö har drabbats av ett covidutbrott i laget och pausar verksamheten.

Än så länge rör det sig om ett fåtal spelare – samtidigt som klubben tror på fler positiva svar de kommande dagarna.

– Det är tre-fyra stycken som har det idag och det är bara en tidsfråga innan vi får fler fall, säger Patrik Sylvegård, Sportchef i Malmö Redhawks, till SVT Sport.  

Natten mellan fredagen och lördagen drabbades forwarden Lars Bryggman av hög feber. Ett covidtest genomfördes som sedan visade sig positivt för covid-19.

”Jag fick hög feber under natten och när jag testade på morgonen visade provsvaret att jag fått corona. Just nu mår jag efter omständigheterna ganska bra”, sade Bryggman i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Nu har klubben fått fler fall, totalt fyra stycken, vilket de anser är tillräckligt många för att klubben anser sig nödgade att pausa verksamheten och inte bedriva någon träning under den kommande veckan.

– Vi kör en lockdown denna veckan så förhoppningsvis är vi spelklara till onsdag mot Färjestad nästa vecka. Men det är klart, får vi nya fall under veckan så får våra läkare ta beslut om vad vi ska göra, säger Patrik Sylvegård till SVT Sport.

Malmö ska enligt spelschemat möta Brynäs, som även de fått skjuta upp matcher på grund av covid, och Djurgården.

SHL rapporterar att matcher flyttas till senare datum och att Brynäs istället möter Djurgården nu på tisdag.

KLIPP: Jonas Junland: ”Helst av allt skulle jag vilja gråta i en vecka” (7 januari 2021)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.