Luleås spelare jublar efter vårens SM-guld. Foto: Bildbyrån

Bekräftat: Luleå möter Nordamerikas bästa lag

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart. Som SVT Sport tidigare kunde avslöja ska för första gången Sveriges bästa hockeylag få mäta krafterna med Nordamerikas dito. I september anordnas Champions Cup för första gången, där svenska mästaren Luleå på hemmaplan ställs mot NWHL-vinnaren Metropolitan Riveters från Newark, i en matchserie i bäst av tre.

SVT Sport kunde i maj avslöja stormötet mellan de svenska mästarna och amerikanerna.

– Jag tror på att samarbeta och det även mellan gränserna för att kunna öka intresset och föra damhockeyn framåt. Vi ser fram emot vad det här också kan utvecklas till på sikt, säger Angelica Lindberg, kommersiell chef på SDHL, i ett pressmeddelande.

Mästarmötet avgörs 26–29 september och alla tre matcher kommer att spelas oavsett resultat i de två första mötena.

– Över tiden hoppas vi kunna expandera. Vårt mål är att exponera damhockeyn, atleterna och förebilderna till fans över hela världen. NWHL och Riveters ser fram emot en minnesvärd hockeyvecka i Sverige, säger NWHL:s grundare Dani Rylan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.