Växjö föll mot Bern igen. Foto: Bildbyrån

Ny förlust för Växjö i stökig match – illa ute i CHL

Uppdaterad
Publicerad

Växjö har fått en tung start på CHL-säsongen. I dag kom lagets andra förlust mot det schweiziska laget Bern. Frölundabekantingen Jan Mursak blev matchhjälte för Bern i matchen som slutade 4-3.

Berns nyförvärv till den här säsongen, tidigare Frölundaspelaren Jan Mursak blev matchhjälte för Bern när det Schweiziska laget återigen besegrade Växjö.

I en match som innehöll hela 73 utvisningsminuter, 24 för Bern och 49 för Växjö (Austin Ortega, Växjös nyförvärv fick matchstraff), lyckades de regerande mästarna Växjö hämta upp ett 1-3-underläge till 3-3.

Då avgjorde Jan Mursak. Slovenen kom fri med Växjös målvaktsstjärna Viktor Fasth, fintade ner honom, och sköt avgörande 4-3.

Växjö illa ute i gruppen

De 73 utvisningsminuterna präglade matchen. I den första perioden fick Växjö hela sex tvåminutersutvisningar och Bern gjorde 1-0 i powerplay.

När Austin Ortega satt utvisad efter sitt matchstraff ökade Bern på till 2-0 i en hackig historia.

Växjö hade mycket mot sig den här matchen och 4-3-målet från Mursak, när laget hade kommit ikapp, var symbolisikt.

Med tre av sex matcher spelade i CHL-gruppen har nu Växjö tre poäng upp till slutspelplats och laget behöver plocka poäng för att inte landa i i ett fiasko. Nästa match, på lördag, möter laget Salzburg på bortaplan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.