Foto: Bildbyrån

Bert Robertsson ny huvudtränare i Linköping

Uppdaterad
Publicerad

Bert Robertsson, 44, åkte ur slutspelet med Skellefteå i förra veckan – i dag presenterades han som Linköpings nya huvudtränare.

– För mig, som har tittat utifrån, så är LHC en klubb med bra förutsättningar, säger han till LHC:s hemsida.

Den 2:a april sedan tackade en gråtande Bert Robertsson för sig när hans Skellefteå blev utslaget av Djurgården i kvartsfinalen.

Åtta dagar senare har han skrivit under ett treårskontrakt med SHL-konkurrenten Linköping HC.

– Det är en hungrig förening och en stad med supportrar som längtar efter framgång och jag känner att jag kliver in i en härlig situation, säger Robertsson.

44-åringen från Södertälje vann två SM-guld med Skellefteå AIK 2013 och 2014 efter att ha varit med och förlorat SM-finalen 2012.

Sportchefen: Han är tydlig i vad han vill

Det blev totalt åtta säsonger för Robertsson i Skellefteå, varav tre som huvudtränare. Han inledde tränarkarriären i Almtuna 2008 och var säsongen 2009/2010 nära att göra en bragdartad resa med det hockeyallsvenska laget till SHL, men föll på målsnöret.

Den tidigare NHL-spelaren är känd som en mycket känslosam och extremt engagerad ledare. Linköpings sportchef Niklas Persson är glad över att presentera Robertsson.

– Vi får in en ledare som är väldigt engagerad och passionerad i sitt ledarskap, han är tydlig i vad han vill göra och det känns som helt rätt väg för oss att gå, säger Persson till klubbens hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.