Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Anders Larsson har förtroende för Sam Hallam. Foto: SVT/TT

Beskedet efter VM-uttåget: ”Sam Hallam sitter säkert”

Uppdaterad
Publicerad

Tre Kronor åkte chockartat ut mot Lettland i VM.

Men landslagssledningen har fortsatt fullt förtroende för förbundskaptenen.

– Sam Hallam sitter säkert, säger Anders Larsson, ordförande i svenska ishockeyförbundet.

Det blev inte mer än en kvartsfinal den här gången heller för Tre Kronor i VM.

Sverige har inte nått en semifinal i VM sedan 2018 och frågan kvarstår: Vad är det som inte fungerar i Tre Kronor och hur ska detta utvärderas?

– Jag ska inte säga att ”nu ska vi göra något extra”. Men vi ska gåigenom alla delar: Förberedelser, spelmässigt, truppmässigt,coachmässigt, förutsättningar, boende, allt egentligen. Det ska viin och grotta i, säger Anders Lundberg, landslagschef i ishockeyförbundet, till SVT Sport.

Hur skadligtblir det för varumärket Tre Kronor att ännu en gång inte nå längre än en kvartsfinal?

– Exakt hur skadligt det är ärsvårt att svara på, men vi spelar för att vinna och ta medaljer, detär vi inte nöjda med. Vi ska sätta oss ner nu efter det här i lugn i ronär intrycken har sjunkit in och med balanserade känslor och göraen noggrann analys om vad man kan göra bättre till nästa år.

Lettland var det lägst rankade laget i kvartsfinalerna, förstår du kritiken ni har fått?

– Det gör jag. Vi är väldigt beviknaockså. Jag har hellre krav på oss än att vara glad för att gå tillkvartsfinal. Vi skyller inte på någotheller, vi ska rannsaka oss själva.

Anders Larsson, ordförande i svenska ishockeyförbundet, delar besvikelsen och meddelar att han har fullt förtorende för förbundskaptenen framöver.

– Sam är ju en fantastisk person och en otroligt duktig tränare. Dethar han visat i Växjö inte minst och under säsongen medframgångarna i Euro hockey tour. Nu var det ett nederlag och enbesvikelse i kvartsfinalen, men Sam Hallam sitter säkert, säger han till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.