Det återstår att se om NHL-proffsen kan komma loss till OS 2022. Här är Boston i kamp med Ottawa. Foto: TT.

Beskedet: Inget World Cup 2021

Uppdaterad
Publicerad

Hockeyfansen kan glömma planerna på ett World Cup 2021. NHL stänger nu dörren men från svenskt håll hoppas man fortfarande på turneringen.

– Vi vet vad det betyder för hockeyns intresse, säger Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.

Att NHL skulle ersätta all star-veckan 2021 med en ny upplaga av nationsturneringen World Cup har diskuterats. Att det inte blir av står klart sedan NHL-klubbarnas ägare och representanter från ligan sammanträtt. Det meddelar NHL-kommissionären Gary Bettman enligt TSN-reportern Pierre LeBrun på Twitter.

Enligt LeBrun vill NHL arrangera ett World Cup så fort som möjligt, men när är oklart. Därmed kan den första stora landslagsturneringen bortsett från årliga VM bli OS 2022 i Peking. Men om det blir med NHL-spelare är inte bestämt.

– Som förbundets ordförande skulle jag givetvis välkomna både ett World Cup redan 2021 och ett vinter-OS 2022 med alla världens bästa spelare tillgängliga. Vi vet vad det betyder för ishockeyns intresse, säger Anders Larsson till Aftonbladet.

KLIPP: NHL-chefen: ”Kommer inte tolerera övergrepp i någon form”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.