Jacob Josefson står över resten av säsongen. Foto: Bildbyrån

Beskedet om Josefson: Blir borta en längre tid

Uppdaterad
Publicerad

10 dagar kvar till SHL-premiär.

Nu har Djurgårdens uppladdning drabbats av ett stort bakslag.

Jacob Josefson blir borta en längre tid, skriver klubben på sin hemsida.

Djurgårdens lagkapten fick avbryta förra säsongen i mars på grund av skada. Josefson ådrog sig en hjärnskakning i januari och missade säsongens avslutande 22 matcher.

Nu meddelar klubben att han även kommer missa starten av den kommande säsongen.

– ”Josef” har återfått symtom från fjolårets skada. Med tanke på fjolårets långa konvalescens räknar inte vi med Jacob i spel för en längre tid framöver.  Först och främst handlar det nu för Jacob om att återfå en vardag utan några som helst symtom, där rehabiliteringen står i fokus, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Jacob Josefson spelade match i söndags i Skoda Trophy mot Linköping men fick utgå skadad.

– Som vi tidigare kommunicerat letar vi ytterligare förstärkning till vår forwardssida. Med tanke på att Jacob och Manuel (Ågren) ej kommer att vara tillgängliga för spel under en lång tid framöver, samt att vi inte ännu vet hur det blir med William Eklund och Alexander Holtz, kommer vi att intensifiera letande efter ytterligare spelare till lagbygget, säger Djurgårdens sportchef Joakim Eriksson.

Djurgården premiärspelar i SHL den 11 september mot Skellefteå på Hovet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.