Marcus Davidsson och HV71 åkte på första förlusten. Foto: Bildbyrån

Björklöven bjöd HV71 på första förlusten

Rejält bottennapp mot Troja/Ljungby senast.

Men i kväll kom en stark seger för Björklöven mot HV71.

– Ett väldigt bra jobb av gubbarna i dag, sa målvakten Claes Endre till C More efter segern där han räddade 50 skott.

Innan kvällens match hade HV71 tagit samtliga 18 poäng de spelat om under de sex inledande hockeyallsvenska omgångarna.

På dessa hade HV-laget släppt in nio mål totalt. Men när man under fredagskvällen spelade borta mot Björklöven, kom säsongens första förlust – och mer än en handfull insläppta mål.

Redan i den första perioden klev Umeålaget upp till en 2-0-ledning efter mål från Gerry Fitzgerald och Ryan Gropp. När målen fortsatte att ramla in i den andra perioden, hade Björklöven gått upp till 4-1 efter 40 minuter.

Målen i den andra perioden kom från Axel Ottosson som satte 3-0 och Alex Hutchings som tryckte in 4-1 från nära håll efter att Jonathan Wikström hade reducerat däremellan.

”Bra jobb av gubbarna”

HV71 gav det försök att göra match av detta i inledningen av tredje.

Taylor Matson reducerade och Jönköpingslaget hade bud på mer innan Sebastian Selin avslutade en kontring fram till 5-2 halvvägs in på perioden. Med sex minuter kvar kom också 6-2, Gustav Possler, målskytt och det blev slutresultatet.

– Vi fortsätter att vara effektiva och spelar oss ur vår egen zon som vi ska. Det rensas många puckar framför mig och jag får se mycket. Ett väldigt bra jobb av gubbarna i dag, sa målvakten Claes Endre till C More efter segern.

”Grym match rakt igenom”

För Björklövens del var detta en skön revansch efter nederlaget senast mot bottentippade Troja/Ljungby. Då blev det en oväntad förlust med 1-4.

En förlust som HV71 fick sota för. Segern innebär att Björklöven hakar på HV71 i toppen av den hockeyallsvenska tabellen.

– Vi var skyldiga oss själva och våra fans det här. Det är inga billiga biljetter till de här matcherna. Vi gör en grym match raktigenom. Vi visar hur bra vi är när vi gör det vi ska, sa Björklövens tränare, Hans Wallson, till C More.

Härnäst väntar Vita Hästen på bortais för ”Löven” medan HV71 får besök av Södertälje.