Arkivbild: Daniel Mannberg Foto: TT Nyhetsbyrån

Mannberg hattrickskytt i 5–1 segern

Uppdaterad
Publicerad

Första målet för säsongen, blev två mål, som blev ett hattrick. Brynäsforwarden Daniel Mannberg hade en kalaskväll gånger tre när gästande Timrå besegrades med 5–1.

– Jag vet inte vad jag ska säga riktigt. Men det var kul! Mitt senaste hattrick var nog i Björns IF, i hockeyskolan eller något.

Så här långt i karriären har ju 25-åringen gjort som mest sju mål under en hel säsong i SHL.

Att det nu blev tre fullträffar i en och samma match har han, som oftast får kämpa i Brynäs hårdgnuggande fjärdekedja, lite svårt att smälta direkt efter matchen:

– Men jag fortsätter gärna i det här tempot, haha. Bara första målet kändes jätteskönt och tvåan, ja den kan jag ta tänkte jag. Sedan när de tog ut målvakten frågade jag grabbarna om jag kunde gå för det och de sa ja, det var inget snack. Då var bara att köra.

Första målet på ett friläge

Första målet av Mannbergs tre gjordes på ett friläge efter ett huvudlöst Timråbyte som lämnade hela isen öppen.

– Det var faktiskt ett avslut som David (Rautio, målvakt i Brynäs) har lärt mig också. En låg på plocken, hehe. Jag säger inte mer än så…

Mål nummer två lyfte Daniel Mannberg in när pucken efter en stunds bökande och passande runt Timråmålet.

– Ramlade ner rakt framför mig så det var inte heller det svåraste mål jag har gjort och trean var ju i tom bur så, det vara bara blunda och skjuta. Man måste ha lite flyt ibland.

Men det var mer än flyt som avgjorde den här kvällen i en match som stod i klar kontrast till hur det såg ut när Brynäs och Timrå möttes för första gången den här hösten i början av oktober.

Det var då som Timrå chockade publiken i Gävle med en snabb 4–0-ledning och till slut vann med 4–3, efter en galen jakt och upphämtning av Brynäs i slutminuterna som dock inte i räckte hela vägen fram.

Bortaförlust nummer tolv

Den segern har visat sig vara SHL-nykomlingens enda bortavinst under hösten och Timrå inkasserade nu därför bortaförlust nummer 12 av 13 möjliga.

Brynäsmålvakten Joacim Eriksson såg första mötet mellan lagen från sidan på grund av skada och spelade nu sin första SHL-match från start i Brynäströjan.

28-åringen som höll nollan med Almtuna i Hockeyallsvenskan i onsdags och även höll nollan när han byttes in i slutet av andra perioden i Brynäs förlustmatch mot Linköping i torsdags överlistades den här lördagen endast av Tre Kronoraktuelle Timråforwarden Anton Wedin.

– Jag kände mig väldigt lugn. Det var så enkelt att spela i dag. Får man säga så utan att vara för kaxig? De flesta skotten kom i midjehöjd, säger Brynäsmålvakten och fortsätter:

– Jag jagade inga puckar, utan de fick komma till mig. Eftersom jag har varit skadad har jag inte kunnat gå fullt ut lika mycket i höst som jag har gjort tidigare utan jag har fått hålla mig lugn och bara vara rätt i positionerna och jobba med handskarna. Och det funkar jäkligt bra.

SHL

Brynäs IF logo

Brynäs IF

5 - 1

Timrå IK logo

Timrå IK

1-0, 1-1, 3-0
Gavlerinken Arena, Gävle
Publik: 6022

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.