Anna Borgqvist har spelat sju säsonger i Brynäs. Foto: Bildbyrån

Borgqvist lämnar Brynäs – för SDHL-konkurrent

Uppdaterad
Publicerad

Anna Borgqvist lämnar Brynäs efter sju säsonger i klubben. 25-åringen har skrivit på för ett år med SDHL-konkurrenten Leksand.

– I beslutet har jag helt utgått från mig själv och vad som är bäst för mig egen utveckling, säger Borgqvist till Brynäs hemsida.

Anna Borgqvist kom till Brynäs inför säsongen 2011/12 men efter sju säsonger och totalt 209 matcher väljer den landslagsmeriterade 25-åringen att lämna klubben.

– Jag har ett väldigt stort Brynäs-hjärta och har trivts bra i föreningen så det har varit ett svårt beslut att ta.

Kommande säsong kommer Borgqvist, som skrivit ett ettårskontrakt,  att spela för SDHL-konkurrenten Leksand.

– Det mesta i Leksand handlar om hockey och jag har bott där förut och vet lite vad som väntar, det är en mysig by med nära till allt och många som är insatta i hockeyns värld, säger Borgqvist.

Borgqvist flyttade till Leksand 2008 för att gå på hockeygymnasiet. Hon har de senaste åren varit given i Damkronorna med bland annat fem VM och två OS på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.