Bostons finländske målvakt Tuukka Rask uppvaktas av fansen efter segern i utomhusmatchen mot Chicago. Foto: TT.

Boston avgjorde sent inför 76 126

Uppdaterad
Publicerad

Boston vann årets Winter Classic, utematchen som traditionsenligt spelas på nyårsdagen, på Notre Dame i Indiana mot Chicago med 4-2. 76 126 åskådare fanns på plats denna mulna dag.

– Det här var en fantastisk upplevelse. Det kändes som publiken satt närmare rinken än under de tidigare utomhusmatcher vi spelat, sade Bostons Patrice Bergeron i intervjun från isen efter matchen.

I mitten av den tredje perioden när det stod 2-2 avlossade Matt Grzecyk ett skott utifrån som träffade lagkamraten i Boston, Chris Wagner, på benet.

Pucken studsade ut till Sean Kuraly som vispade in en backhand nära mål, där Chicagos svensk Gustav Forsling blivit överspelad i markeringen. Chicagos målvakt Cam Ward var chanslös.

Chicago nära kvittera – men pucken i stolpen

Chicagos Jonathan Toews hann med ett stolpskott, det klingade över hela arenan, med 1.30 kvar innan Brad Marchand bröt fram och satte 4-2 i tom kasse i slutminuten.

Arenan används normalt sett till amerikansk fotboll och collegespel. Det var den näst högsta publiksiffran för en utomhusmatch i NHL. Rekordet sattes under Winter Classic 2014 när det lockades 105 491 fans till Michigan Stadium för mötet mellan Detroit och Toronto.

NHL-chefen Gary Bettman avslöjade under matchen att nästa års Winter Classic kommer att spelas i Dallas, Texas, på berömda Cotton Bowl-stadion (92 100 i publikkapacitet). Vilka motståndarna blir för hemmalaget Stars är inte klart.

NHL

Chicago Blackhawks logo

Chicago Blackhawks

2 - 4

Boston Bruins logo

Boston Bruins

1-1, 1-1, 0-2
Notre Dame Stadium, South Bend, IN
Publik: 76126

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.