Foto: TT Bild

Boston vann game 7 – Nylanders Toronto utslaget

Uppdaterad
Publicerad

Boston blev det sista laget att gå vidare till kvartsfinal i Stanley Cup-slutspelet, efter att ha vunnit den sjunde matchen mot Toronto med 7–4. Willliam Nylanders Toronto är därmed utslagna och potentiellt aktuell för VM.

– Det är mitt fel, jag måste bli bättre, säger Torontobacken Jake Gardiner till Sportsnet.

Bostons Jake DeBrusk gjorde två av Bostons mål, hans fjärde och femte i slutspelet.

– Det är sånt här man drömmer om och jag är glad att jag kunde hjälpa laget till kvartsfinal och till en fortsättning av säsongen, säger DeBrusk efter matchen.

Efter andra perioden var det Toronto som hade ledningen med 4–3, något som Boston åtgärdade med fyra mål i sista.

– Vi visste att vi kunde klara det, det handlade bara om att göra det och jag är väldigt glad att få ha varit med.

Det övertygande slutresultatet fastställdes i sista spelminuten av Brad Marchand som satte pucken i tom kasse inför en jublande hemmapublik, efter att Toronto tagit ut sin målvakt Frederik Andersen.

Torontos Patrick Marleau gjorde också två mål, med drygt fyra minuters mellanrum i matchens inledning, och William Nylander noterades för två assist i matchen. Men trots det räckte det inte hela vägen.

– Det är årets viktigaste match och jag gjorde inte jobbet, jag gjorde inte det jag skulle, säger Torontobacken Jake Gardiner till Sportsnet som kämpar med att hålla tillbaka tårarna och fortsätter:

– Jag svek så många människor.

Att Toronto nu är utslaget ur Stanley Cup innebär att Andreas Johnsson och William Nylander kan vara tillgängliga för VM-spel för Tre Kronor i Köpenhamn i maj.

Innan matchen startade i Boston hedrades offren i skåpbilsattacken i Toronto i måndags, där tio personer dödades, med en tyst stund.

Natten mot fredag svensk tid spelas de första kvartsfinalmatcherna, Pittsburgh–Washington och San Jose–Vegas. Natten till lördag möter Winnipeg Nashville i deras första kvartsfinal.

Boston kommer att möta Tampa Bay i kvartsfinalserien med första match natten mot söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.