Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bostons förre tränare Bruce Cassidy visade att släkten är värst och bröt sin förra klubbs hemmasvit när han kom dit med sitt Vegas. Här hyllas han med en video på storbildsskärmen. Foto: TT

Bostons mäktiga hemmasvit bruten

Uppdaterad
Publicerad

Bostons 14 matcher långa svit av hemmavinster sedan säsongsupptakten bröts i natt. Vegas vann efter straffläggning med 4-3. Detta efter att den förra tränaren Bruce Cassidy kom på besök. 

– Jag har en sådan stor respekt för dem, säger Cassidy som fick sparken från Boston i somras.

Därmed stannade Bostons NHL-rekord på 14 matcher. Boston hade inför nattens förlust 20 vinster och tre förluster i upptakten på årets säsong vilket även det är ett rekord. Det är det minsta antalet matcher ett lag spelat för att nå 20 segrar under en säsong.

– Det var på det sättet som vår vinstsvit skulle spräckas. Vi kämpade oss tillbaka, vi gjorde allt vi kunde för att vinna matchen och till slut var det ett bra lag som slog oss, säger Bostons forward Taylor Hall enligt NHL:s hemsida.

Det var första vinsten mot Boston för Vegas tränare Bruce Cassidy sedan han fick sparken av just Boston i juni efter sex säsonger i klubben. Efter den första perioden hyllades han med ett highligtpaket på storbildsskärmen och en stående högljudd ovation.

Boston kämpade sig upp från 0-3

– Jag visste inte hur jag skulle bli emottagen. Det var en fin gest av Bostons organisation och jag uppskattar det. Jag har en sådan stor respekt för dem, säger Cassidy som var tydligt rörd under ceremonin.

Boston kämpade sig tillbaka från 0-3 innan Reilly Smith avgjorde med sitt 4-3-mål för Vegas på straffläggningen.

– De var uthålliga idag även om det börjar märkas en del trötthet i gruppen i slutet av roadtripen, säger Cassidy.

Vegas fick också med sig ett NHL-rekord, där det går att räkna på det mesta. Laget har flest antal vinster de första 400 spelade matcherna i NHL: 235. Det tidigare rekordet i antalet vinster under sina första 400 matcher som klubb svarade Edmonton för 1917 då man vann 223 matcher.

NHL

Boston Bruins logo

Boston Bruins

3 - 4

Vegas Golden Knights logo

Vegas Golden Knights

0-2, 2-1, 1-0, 0-0, 0-1
TD Garden, Boston, MA
Publik: 17850

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.