Brendan Shinnimin Foto: Bildbyrån

Bråkade med Luleåklacken som Växjöspelare – nu är profilen klar för klubben

Uppdaterad
Publicerad

Brendan Shinnimin var i hetluften under kvartsfinalserien mellan Luleå och Växjö 2019.

Då pekade han finger mot Luleåfans, som i sin tur kallade honom för ”Chicken Shinnimin”.

Men tid läker många sår, och nu är kanadensaren klar för Luleå nästa säsong.

– Brendan har en förmåga att skapa både mål och poäng för sig och sina medspelare, säger Luleås GM Stefan Nilsson till klubbens hemsida.

Shinnimin kommer närmast från Adler Mannheim i tyska högstaligan där han gjorde 14 poäng på 25 matcher. Men innan dess spelade han tre säsonger i Växjö och gjorde 89 poäng på 142 matcher. Och det är den tiden i SHL som Luleå antagligen tänkte på när de fann ett intresse för kanadensaren.

– Han har med hårt jobb och en intensiv spelstil förmågan att ta sig in under skinnet på sina motståndare. Det är några av dom egenskaper som vi känner att han kommer kunna hjälpa oss med både i grundserien och slutspelet, säger Stefan Nilsson.

Kvartfinalserien där Shinnimin och Luleåfansen hade flera duster är inte något som fått honom att få ett dåligt intryck av laget.

– Jag gillar sättet som Luleå spelar på. De spelar med mycket energi och de har mycket skicklighet. De har några av de mest passionerade supportrarna i ligan, säger Shinnimin till Luleås hemsida.

Det var inte bara Shinnimin som Luleå presenterade i dag. Även Konstantin Komarek, som spelat i klubben vid två tidigare sejourer och Pontus Andreasson, från Björklöven, är klara för klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.