Leksand inkasserade åttonde raka förlusten. Foto: Bildbyrån

Brithén satte tre – åttonde raka förlusten för Leksand

Rögle tog sin femte raka seger, utan att imponera spelmässigt, när laget vann över Leksand med 5–2.

Segerreceptet: Starkt powerplay och Ted Brithén som gjorde tre mål.

Rögle kom till matchen med fyra raka segrar och ställdes mot Leksand, som förlorat sju raka segrar. Seriens formstarkaste lag mot det formsvagaste.

Men denna skillnad i förutsättningar märktes inte mycket på isen.

Svängigt

Matchen svängde hela tiden fram och tillbaka och i första perioden var det två tydliga misstag som resulterade i båda målen.

Rögles ledningsmål efter 2.30 kom efter en markeringsmiss av Leksand. Taylor Matson fick oceaner av egen tid med pucken innan han satte den i nät.

När klockan visade 10.03 slog Rögles Daniel Bertov, i egen zon, en huvudlös passning rakt på Leksands Sebastian Wännström som sedan helt ensam gjorde mål.

– Jag fick den på bladet och sedan var det bara att skjuta, förklarade Wännström i C More.

Den andra perioden inleddes med två snabba mål.

Efter 3.24 slog Leksands Mattias Göransson en drömpassning rakt genom hela banan till Mattias Ritola, som ensam kunde göra 2–1.

Tre minuter senare som svaret från Rögle då Ted Brithén kvitterade i spel fem mot fyra.

– Jag fick en bra passning (av Daniel Zaar). Sedan såg jag att backen fuskade lite, så jag testade och sedan blev det 2–2 på tavlan, berättade Ted Brithén i C More.

I resten av perioden märktes det att Leksandsspelarna var lite mer desperata efter en seger. Dalalaget spelade riktigt bra, men hade svårt att göra mål.

Efter 5.14 i tredje perioden fick vi se det som är skillnaden mellan dessa lag.

Publiken svek

Rögles Dominik Bokk gjorde 3–2 i powerplay. Rögles andra mål i det spelmomentet denna kväll. Samtidigt kom leksingarna knappt till avslut när de fick chansen i powerplay. Så har det varit hela säsongen och är en förklaring till dalalagets placering i tabellen.

När sedan Leksand klev fram i jakten på kvittering gjorde Ted Brithén 4­–2 genom ett bra skott i samband med en snabb spelvändning av Rögle. Ett mål som betydde Skåneseger utan att laget övertygade.

Samtidigt blir situationen alltmer jobbig för leksingarna, som nu börjar få märkbart dåligt självförtroende.

Dessutom börjar hemmapubliken svika. 4 070 åskådare kom, vilket var den sämsta publiksiffran på mycket länge.