Britterna tog poäng av Danmark

Uppdaterad
Publicerad

Danmark var i rejäl gungning mot Storbritannien innan man till slut vann med 3-2 i förlängning. Britternas poäng gör att Sverige nu är absolut sist i grupp A.

Storbritannien var mycket nära att fälla Danmark. Britterna, som ledde med 1-0, kvitterade till 2-2, genom Mike Hammond, i tredje  perioden och tvingade fram en förlängning.                          

Där drog man dock på sig en kostsam  utvisning och Danmark avgjorde.   Markus Lauridsen avlossade ett tungt skott i power play, framspelad av Nicklas Jensen. 

Danmark inledde VM med att skrällvinna mot Tre Kronor i VM-premiären med 4–3 och förlorade sedan mot Schweiz med 0–1. Dagens seger innebär att Danmark kliver upp på fjärde plats, den sista kvartsfinalplatsen, i gruppen med fem inspelade poäng.

Bødker lämnade isen blodig

Danmark åkte på en otäck och blodig skada på stjärnforwarden Mikkel Bødker strax före britternas kvittering. Han fick ett skott på örat av lagkamraten och backen Phillip Bruggisser. Bødker skrinnade snabbt ut i omklädningsrummet och kom inte tillbaka i spel.

USA vann ganska enkelt mot Kazakstan  med 3-0. Amerikanerna tog andra raka  segern och mot kazakerna vann man skotten med hela 52-18.     

– Vi gör en bra match rakt igenom. Vi jobbar som en grupp och det är riktigt roligt, säger USA:s lagkapten Justin Abdelkader till SVT.

Höjdpunkter USA-Kazakstan:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.