Jaedon Descheneau. Foto: Bildbyrån

Brynäs bröt den dystra bortasviten – hade inte vunnit sedan premiären

Uppdaterad
Publicerad

Efter den imponerande premiärsegern borta mot Frölunda har segrarna lyst med sin frånvaro för Brynäs. Och det tog nio förluster innan de i dag tog säsongens andra bortaseger mot Malmö med 2-0.

– Det har varit på gång nu ett tag, säger Samuel Ersson till C More.

Brynäs såg ut att ha bestämt sig när de klev in på isen i Malmö, förlustsviten skulle brytas. I första perioden bombarderades Lars Volden i Malmö-målet med hela 18 skott, och om det inte hade varit för norrmannens storspel hade inte Tomi Sallinen varit den enda som gjort mål för gästerna.

Brynäs press fortsatte även i andra, och även om det inte blev lika många skott på mål så blev det lika många mål. Och det var Jaedon Descheneau som utökade ledningen till 2-0.

I tredje pressade Malmö på rejält för en kvittering, och hade även en puck i mål. Men efter en kort videogranskning dömdes målet bort för hög klubba. Närmare än så kom inte Malmö, utan Samuel Ersson fick hålla sin första nolla i SHL och Brynäs vann med 2-0.

– Den var efterlängtad. Efter en knackig start så bygger den självförtroende, säger han till C More.

Att vinna på bortaplan är inte något som Brynäs varit vant vid att göra den här säsongen, men Ersson menar ändå att första segern varit något de byggt upp för senaste matcherna.

– Det har varit på gång nu ett tag. De senaste matcherna så har vi hittat en form, säger han.

Och det där med att vinna är något Ersson gärna vänjer sig vid.

– Det är så jäkla kul att vinna, så varför ska man inte göra det liksom, säger han till C More.

SHL

IF Malmö Redhawks logo

IF Malmö Redhawks

0 - 2

Brynäs IF logo

Brynäs IF

0-1, 0-1, 0-0
Malmö Arena, Malmö
Publik: 6882

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.